Eveniment

Iohannis: Dacă am aduna km de autostradă promişi, am avea autostrăzi cât China

Iohannis: Dacă am aduna km de autostradă promişi, am...

Autor: Ana Petrescu

24.05.2018, 12:14 304

"Cred că dacă am aduna promisiunile de km de autostradă făcuţi de toţi guvernanţii am avea autostrăzi cât China. Evident că nu avem nici măcar 800 de km de autostrăzi. Noroc că până aici vine una (n.r.: Autostrada Bucureşti- Piteşti). Fondurile europene sunt importante pentru că sunt destinate fondurilor regionale. Marile proiecte de infrastructură au nevoie de o pregătire foarte serioasă. Majoritatea proiectelor aflate în execuţie sunt proiecte fazate, gândite pentru exerciţiul financiar anterior, nu au fost realizare de cei care au avut decizia şi au fost trecute în actualul exerciţiu",a spus Klaus Iohannis, la Piteşti.

Şeful statului a făcut referire şi la transportul pe calea ferată.

" Dacă dumneavoastră transportaţi de la Craiova în Europa de vest automobile noi, în medie până la Curtici transportul e de 24 de ore, iar apoi în Europa de Vest de 12 ore. (...) CFR ne spune că speră, atenţie speră, să înceapă execuţia în 2022. E foarte târziu. Ciclul de finanţare e până în 2020, dar trebuie să se încheie în 2023 ca să fie finanţat din fonduri europene",a mai declarat preşedintele.

"Avem tronsonul Deva Lugoj. Fiecare premier inaugurează câte un metru de autostradă. Oamenii se intreabă de ce nu mergem înainte. Explicaţiile vin greu, dar au venit. Probleme cu mediul -s-a început fără a acordull de mediu",a mai declarat Iohannis, legat de infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO