Eveniment

Isărescu: Nu trebuie să băgăm în seamă modificări de până la 3-4% ale cursului de schimb

Isărescu: Nu trebuie să băgăm în seamă modificări de până la 3-4% ale cursului de schimb

Autor: Alexandra Chelu

06.03.2011, 13:05 33

Modificări de până la 3-4% ale cursului de schimb nu trebuie"băgate în seamă" şi nu ar trebui să se vadă imediat în preţuri, aspus, vineri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), MugurIsărescu.

Întrebat dacă aprecierea leului este justificată de fundamenteleeconomice, Isărescu a răspuns că modificări de până la 3-4% alecursului nu trebuie băgate în seamă.

Totodată, el a arătat că aprecierea leului cel mult maitemperează anticipaţiile conform cărora moneda naţională s-ardeprecia sau descurajează persoanele care "tendenţios" vorbeaudespre depreciere ca justificare pentru creşterea preţurilor.

"Altminteri, modificări de 1-2% ale cursului nu ar trebui să sevadă imediat în preţuri. Cred că preţurile din România vor ajungesă aibă o mult mai mare independenţă faţă de evoluţiile dinexterior", a spus Isărescu.

Leul s-a apreciat în acest an cu 1,3% în raport cu euro. Cursulde referinţă anunţat de BNR, de 4,2016 lei/euro, a reprezentat celmai redus nivel de la începutul lunii iunie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO