Eveniment

Japonia este la pământ

Autor: Alexandru Matei

16.03.2011, 23:50 18

Japonia ţine în continuare sub tensiune întreaga lume după cecei aproape 50 de specialişti aflaţi la centrala de la Fukushimatrebuie să se lupte cu probleme la patru dintre cele şase reactoareale centralei, scrie presa străină. Împăratul Japoniei a lansat unmesaj către ţară fără precedent.

Pentru că ştirile privind creşterea nivelului radiaţiilor inundăteleviziunile şi ziarele, în oraşele din apropierea centraleipopulaţia încearcă disperată să plece, gările fiind arhiplinepentru că de multe ori trenul este singura soluţie pe care oameniio au la dispoziţie.
Bilanţul cutremurului de vineri creşte de la o oră la alta, numărulvictimelor depăşind ieri 4.000 de persoane, dar autorităţile dinoraşul Ishinomaki au anunţat că numărul locuitorilor dispăruţi seridică la peste 10.000 dintr-o populaţie de 16.000 de persoane. Înplus, pentru a îngreuna situaţia, operaţiunile de salvare dinregiunile nord-estice ale Japoniei sunt îngreunate de ninsori şi detemperaturi reduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO