Eveniment

Jurnalist ZF aflat la concertul din Colectiv: Toată lumea era disperată, era un infern, ieşeau oameni arşi sau in stare de şoc. A fost o chestiune de secunde între viaţă şi moarte

Autor: Alexandru Matei

31.10.2015, 11:07 35744
Eram undeva la jumătatea clubului când de la artificii a luat foc buretele de pe unul dintre stâlpii de susţinere din faţa scenei. 
 
În primele secunde totul părea sub control, unul dintre bodyguarzi venea cu un mic extinctor să stingă focul. 
 
Făra panică, i-am zis celui cu care am venit la concert să o luăm spre ieşire pentru orice eventualitate. Asta a fost decizia care cred ca mi-a salvat viaţa.
 
Într-un interval de nici 10 secunde, timp în care am parcurs câţiva metri, focul a ajuns la tavan, unde s-a extins cu repeziciune. 
 
Acesta a fost momentul in care lumea s-a panicat si a început să încerce să iasă din club. 
 
la început, una dintre cele 2 uşi de la intrare era blocată/închisă, însa pana am ajuns la ieşire a fost deschisă sau spartă. 
 
În spatele meu era haos, lumea se împingea, tot ce încercam să fac era sa îmi tin echilibrul şi sa nu calc pe oamenii căzuţi la pământ din cauza îmbulzelii. 
 
Am cazut şi eu, dar din fericire reusisem să ies şi am cazut in lateral, lângă uşă, dar am reuşit să mă ridic repede.  La câteva secunde dupa ce am ieşit sau chiar cand ieşeam, nu imi mai amintesc exact, a iesit un fum negru din club. 
 
La cateva minute dupa ce am iesit am incercat sa ma duc spre intrare, sa vad daca pot ajuta, dar a iesit o limba de foc si din nou un fum gros. Primul la faţa locului a fost un echipaj de politie, care dupa estimarile mele a ajuns in 15-20 de minute. În scurt timp şi pompierii. 
 
Problema echipajelor de interventie cred ca a fost faptul ca pe poarta principala a fabricii nu poate intra o masina de pompieri, a trebuit deschisa o poarta din spate. 
 
După venirea pompierilor au început să scoată oamenii care mai erau înca în club, căzuti la pământ, unii trăiau, dar aveau arsuri grave. Toata lumea era disperata, era un infern acolo, ieşeau oameni arsi sau in stare de soc, care abia mai puteau respira. Erau oameni care strigau "aer, aer”. 
 
La 5-10 minute dupa venirea pompierilor am plecat, era un adevarat infern. Cred că tot ce a luat foc pe tavan a căzut pe oameni. Erau persoane care ieşeau cu parul sau hainele in flacari
 
A fost o chestiune de secunde între viaţă şi moarte, focul s-a extins în câteva secunde pe tot tavanul. 
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO