Eveniment

Legea salarizării a fost dezbătută de către deputaţi în 15 minute

Legea salarizării a fost dezbătută de către deputaţi...

Autor: Dana Stanila

07.06.2017, 11:41 62

Şedinţa de plen a Camerei Depuţatilor în care s-a discutat Legea salarizării personalului bugetar a debutat cu declaraţii poliţice susţinute de toate partidele din parlament, care au durat în jur de 50 de minute. Apoi, preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor Adrian Solomon a propus un timp de dezbatere de 15 minute. Propunerea a fost votată favorabil de deputaţii prezenţi.

Timp de 15 minute, preşedintele de şedinţă a supus la vot, în bloc, articolele şi amendamentele depuse la lege.

Legea va fi supusă votului final la ora 12. Apoi va fi trimisă la promulgare, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

"Legea este în conformitate cu programul de guvernare aprobat de Parlamentul României şi prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56 la sută, pe o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi de 43 de miliarde de lei până în 2022. La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100 la sută, ajungând şi la 300 la sută, cum este cazul în apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022" a declarat ministrul Muncii Lia Vasilescu.

Ministrul a dat o replică şi reprezentanţior opoziţiei, care au criticat faptul că salariile demnitarilor vor creşte, odată cu aplicarea legii. Vasilescu a explicat că, de fapt, salariile "de la vârf" scad.

”Vreau să vă spun că cei aflaţi în vârful piramidei , de exemplu miniştrii, preşedintele României, conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului scad”, a mai spus Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO