Eveniment

Licitaţia pentru carduri de sănătate, anulată după contestaţia Ericsson

Autor: Mediafax

21.07.2011, 00:00 70

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) aanulat, săptămâna trecută, licitaţia privind soluţia IT deintroducere a cardului electronic de asigurări de sănătate, după ceEricsson România a contestat procedura de atribuire a contractului,estimat la 110,1 milioane lei, cu TVA inclusă.

CNSC a admis contestaţia formulată de EricssonTelecommunications România şi a obligat autoritatea contractantă săanuleze procedura de atribuire, potrivit deciziei publicată pepagina web a Consiliului. Împotriva deciziei pot fi formulateplângeri în termen de 10 zile de la comunicare, se precizează îndocument. Contestaţia a fost depusă pe 10 iunie.

Societatea îşi motivează demersul prin faptul că documentaţia deatribuire întocmită de autoritatea contractantă încalcă prevederilelegale în materia achiziţiilor publice şi îngrădeşte accesulofertanţilor la procedură.

Prin implementarea cardului naţional de asigurări sociale desănătate, autorităţile vor să identifice şi să verificeeligibilitatea pacientului din punctul de vedere al calităţii deasigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente şidispozitive medicale, cât şi accesul şi utilizarea datelormedicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO