Eveniment

Liviu Voinea a plecat la Washington ca reprezentant al României la Banca Mondială. Numirea este făcută de către Ministerul Finanţelor

Liviu Voinea a plecat la Washington ca reprezentant al...

Autor: Cristian Hostiuc

13.03.2024, 19:36 814

Liviu Voinea, fost viceguvernator al BNR şi fost reprezentant al României la FMI, a fost numit de către Ministerul Finanţelor reprezentantul României la Banca Mondială, poziţia fiind de alternate executive director. El l-a înlocuit pe Florin Vodiţă.

În vara anului trecut, după ce şi-a terminat mandatul de reprezentant al României la FMI, Liviu Voinea a revenit ca profesor la ASE, dar în acelaşi timp a fost prezent la discuţiile pe care le-a avut premierul Marcel Ciolacu cu delegaţiile FMI şi Băncii Mondiale.

Numele lui a fost vehiculat şi pentru poziţia de preşedinte la ASF, la alegerile din toamna anului trecut.

Liviu Voinea a fost Ministrul Bugetului în guvernul Ponta (2012-2014), după care a preluat poziţia de viceguvernator al BNR în perioada 2014-2019. De la BNR a plecat la Washington, ca reprezentant al FMI între 2019-2023. Liviu Voinea este un economist de stânga apropiat de PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO