Eveniment

MAE face demersuri pentru evacuarea românilor din Fâşia Gaza

MAE face demersuri pentru evacuarea românilor din...

Autor: Laura Buciu

14.10.2023, 19:53 54

Celula de Criză din MAE continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

MAE precizează că, pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

Astfel, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah şi al misiunilor diplomatice ale României din regiune menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari şi continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea acestora, ţinând cont de evoluţiile de securitate din teren.

Potrivit reprezentanţilor MAE, sunt 350 de români în Fâşia Gaza.

„Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Colegii mei sunt în contact cu ei şi îi asigur de faptul că România face tot ce îi stă în putere pentru a identifica cea mai bună soluţie pentru evacuarea în siguranţă. Situaţia de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuţios pentru a nu pune în pericol viaţa celor pe care vrem să-i salvăm. Situaţia este foarte sensibilă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO