Eveniment

MAI: Verificări după ce s-a semnalat că la Bacău sunt urne de vot nesigilate

MAI: Verificări după ce s-a semnalat că la Bacău sunt...

Autor: Maria Mihalcea, Mediafax

07.10.2018, 13:27 68

Monica Dajbog, reprezentantul MAI, a declarat că sunt efectuate verificări după ce în Bacău a fost semnalat faptul că sunt secţii de vot unde urnele nu sunt sigilate. Dajbog a mai subliniat că până în prezent au fost primite 16 sesizări privind procesul de vot, între care una nu a fost confirmată.

„În legătură cu două sesizări privind posibile infracţiuni, se continuă verificările pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi persoanele responsabile. De asemenea, în Bacău, au fost primite la 112 sesizări cu privire la faptul că sunt secţii de vot unde urnele nu sunt sigilate. Drept urmare, a fost anunţat biroul electoral de circumscripţie”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Potrivit sursei citate, au fost înregistrate 16 sesizări în legătură cu procesul de vot, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti, una nu s-a confirmat.

„Restul sunt fie în curs de verificare, fie au fost deja soluţionate. Până la această oră, nu au fost aplicate amenzi pentru fapte contravenţionale. (...) În ceea ce priveşte persoanele din centrele de arest preventiv, începând de ieri, au votat 510 persoane”, mai spune reprezentantul MAI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO