Eveniment

Managerii din industrie anticipează comenzi mai mari şi preţuri mai bune în următoarele şase luni

Managerii din industrie anticipează comenzi mai mari şi...

Autor: Radu Bostan

17.12.2014, 00:05 134
Managerii companiilor industriale se aşteaptă la o creştere ca volum a producţiei în următoarele şase luni, pe fondul mai multor comenzi noi, în special pentru export, potrivit Barometrului Industriei din România, realizat prin sondaj de compania de cercetare IRSOP Market Research & Consulting şi Facultatea de Management din SNSPA.
 
Sondajul a fost realizat prin interviuri în luna decembrie cu 300 de manageri ai companiilor din industria prelucrătoare, energie şi apă, eşantion reprezentativ pentru cele aproximativ 15.200 de firme industriale care au peste nouă angajaţi şi generează 95% din cifra de afaceri totală a industriei.
 
Barometrul, care combină indicatori precum volumul pro­ducţiei, numărul de angajaţi, cos­turile de producţie şi cheltuielile de capital, relevă că activitatea din industrie în ansamblu a stagnat sau a scăzut uşor în luna noiembrie, comparativ cu luna octombrie.
 
„Pe baza datelor, putem spune că industria se află în dificultate. Nu creşte şi nici nu putem spune că se menţine la acelaşi nivel, ci se află într-o oarecare contracţie“, a spus Petre Datculescu, directorul general al IRSOP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO