Eveniment

Mariana Gheorghe este personalitatea anului 2017 pentru piaţa de capital din România

Mariana Gheorghe este personalitatea anului 2017 pentru...

Autor: Liviu Popescu

19.02.2018, 21:39 843
Mariana Gheorghe, fost director general al OMV Petrom, cea mai valoroasă companie listată la BVB, a a câştigat titlul de personalitatea anului 2017 pe piaţa de capital din România, acordat luni de BVB. 
 
„România merită promovarea la statutul de piaţă emergentă. Părăsesc Petrom cu mare mândrie. Compania a ajuns de reputaţia internaţională şi cu o performanţă pe care mulţi şi-o doresc. Mi-aş fi dorit să fie cel puţin cinci companii cât Petrom în piaţa de capital. Eu voi fi în continuare un membru al comunităţii de capital, vă mulţumesc pentru onoarea de a fi alături de dumneavoastră timp de 12 ani”, a declarat Mariana Gheorghe în cadrul evenimentului. 
 
Mariana Gheorghe (61 de ani) îşi încheie mandatul la conducerea OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze. Mişcarea marchează una dintre ele mai puternice schimbări din mediul de business local şi pune punct unui mandat început în vara anului 2006 care a produs transformări semnificative în structura acestei companii strategice. În mod normal, mandatul Marianei Gheorghe ar fi trebuit să se termine în primăvara anului 2019.
 
 În locul ei, a fost adusă o străină, Christina Verchere, un executiv de la gigantul BP, care va superviza inclusiv proiectul pe care Petrom îl are în desfăşurare cu ExxonMobil în Marea Neagră.  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO