Eveniment

Marii speculatori ai lumii sunt în forţă pe pieţele financiare: aurul este la maximul istoric, iar Bitcoinul atinge o valoare record

Marii speculatori ai lumii sunt în forţă pe pieţele...

Autor: Valeriu Dănilă

05.03.2024, 17:52 966

Preţul aurului a atins un nivel record datorită aşteptărilor privind reducerea dobânzilor în SUA, dar şi datorită băncilor centrale şi investitori chinezi care au văzut în aur un activ sigur, scrie FT.

Acesta s-a tranzacţionat pentru scurt timp la 2.141$ pentru 31 de grame (o uncie), depăşind recordul înregistrat în decembrie de 2.135 de dolari, conform datelor LSEG.

Creşterea de marţi continuă trendul ultimelor zile, entuazism datorat aşteptărilor că Rezerva Federală a SUA va reduce dobânzile în iunie.

„Este o creştere relativ ascunsă”, a explicat Ross Norman, CEO al Metals Daily, adăugând că majorarea preţului se datorează unui ritm „fenomenal” de cumpărare din partea băncilor centrale şi a consumatorilor chinezi.

În acest timp, valoarea Bitcoin a atins marţi un nivel record datorită investitorilor tot mai dornici să participe în spaţiul crypto şi perspectiva iminentă a scăderii dobânzilor, scrie Reuters.

Bitcoin-ul s-a tranzacţionat pentru scurt timp la 69.202$ depăşind nivelul de 68.999,99$ înregistrat în noiembrie 2021.

Creşterea spectaculoasă de aproape 160% din octombrie, din care 44% doar în februarie, marchează un contrast puternic faţă de 2022 când moneda a fost afectată de o scădere masivă.

În paralel cu o creştere a interesului din partea investitorilor, Rezerva Federală a SUA se pregăteşte să reducă dobânzile ceea ce îî determină pe investitori să aleagă opţiuni mai riscante.

În ciuda popularităţii sale, pentru unii investitori, Bitcoin-ul rămâne în continuare prea riscant şi nu are aplicaţii reale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO