Eveniment

Matteo Patrone, şeful BERD în România: Avem finanţare un miliard de euro pentru infrastructură, dar statul român nu a luat niciun ban în ultimii doi ani

Matteo Patrone, director BERD pentru România şi Bulgaria

Matteo Patrone, director BERD pentru România şi Bulgaria

Autor: Sorin Pâslaru

31.03.2017, 00:00 1917

BERD are la dispoziţie un miliard de euro pentru infrastructură, dar statul român nu a luat niciun ban pentru vreun proiect de autostradă sau cale ferată în ultimii doi ani, a spus Matteo Patrone, director BERD pentru România şi Bulgaria.

„În strategia noastră de ţară este prevăzut un miliard de euro pe patru ani pentru România pentru infrastructură, dar în ultimii doi ani, de când sunt aici, nu am semnat niciun proiect“, a explicat Patrone.

Cea mai mare problemă a Româniai este astăzi infrastructura.

„Câtă infrastructură aţi construit în ultimii cinci ani? Foarte puţină. Există o lipsă de continuitate a proiectelor în administraţia publică. Există o lipsă de capacitate în design-ul proiectelor şi în procedurile de achiziţii pentru derularea proiectelor“, a spus Patrone.

El avertizează că lipsa infrastructurii este principala piedică în calea atragerii de investiţii.

„Investiţiile străine greenfield (de la zero -n.red.) au fost de doar 77 milioane euro în 2015 şi 96 milioane de euro în 2016. Este prea puţin pentru o ţară precum România. Trebuie să creaţi condiţiile pentru atragerea de investiţii străine directe şi creşterea companiilor locale“, a mai spus şeful BERD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO