Eveniment

Mediul de business se ridică împotriva „revoluţiei fiscale“ anunţate de guvern: Nimeni nu ne-a consultat, sub masca „impozitului pe gospodărie“ se ascunde impozitul progresiv

Mediul de business se ridică împotriva „revoluţiei...

Autor: Iulian Anghel

27.04.2017, 00:07 2629

Impozitul „pe gospodărie“ anunţat de guvern nu înseamnă altceva decât revenirea netransparentă la impozitul progresiv, susţin membrii Romanian Business Leaders (RBL). RBL este doar ultima organizaţie care respinge fără rest impozitul anunţat de Finanţe săptămâna trecută.

„Romanian Business Leaders susţine cota unică de impozitare, un sistem care şi-a dovedit eficienţa, a contribuit la creşterea economică şi a adus la lumină o parte a economiei negre. Nu susţinem proiectul impozitului pe gospodărie, care schimbă paradigma fiscală şi care face o trecere netransparentă la un sistem progresiv de impozitare“, a declarat ieri Angela Roşca, managing partner la Taxhouse şi membru în conducerea RBL.

RBL este a treia oganizaţie care-şi exprimă opoziţia totală faţă de impozitul pe gospodărie anunţat de guvern, după Coaliţia pentru Dezvoloarea României (organizaţie care reuneşte cele mai influente patronate şi camere de comerţ din România) şi AmCham, camera americană de comerţ. Este o opoziţie în creştere şi, dincolo de observaţiile punctuale ale fiecăruia asupra proiectului, un fir roşu uneşte aceste opinii: bănuiala că în spatele proiectului se ascunde intenţia guvernului de a reveni la cota progresivă de impozitate existentă în vremea guvernului Năstase, între 2000 şi 2004.

RBL a organizat ieri o conferinţă pentru a-şi exprima opoziţia faţă de acest proiect şi obiecţiile faţă de majorările salariale anunţate în zona publică.

„Să nu mai vorbim despre impozitul pe gospodării. Ceea ce avem în faţă este de fapt o taxă de impozitare progresivă pe cale de a fi introdusă, având în vedere că bugetul, din 2018, nu va mai putea duce în spate creşterea salariilor bugetarilor. În 2017 încă le suportă, dar din 2018 nu va mai putea face acest lucru. Cei care vor plăti sunt antreprenorii români“, a spus Mihai Marcu, actionarul principal al MedLife.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO