Eveniment

Messerschmidt aduce de şase ori mai mulţi turişti germani decât TUI

Autor: Liviu Iancu

09.03.2011, 23:42 33

Agenţia germană de turism Messerschmidt Reisen, deţi­nută deToni Messerschmidt, care a emigrat din România în 1983, a adus anultrecut pe litoralul românesc 1.250 de turişti germani, de şase orimai mulţi faţă de grupul TUI.

"În acest an, după cum evoluează înscrierile, vom aduce peste 1.500de turişti germani", a declarat Toni Messer­schmidt la târgul deturism de la Berlin. El a adăugat că turiştii veniţi anul trecut aupreferat Mamaia şi hotelurile cu profil balnear din Eforie Nord şiNeptun. Messerschmidt a emigrat din România în 1983 şi a lucratpentru câţiva ani la TUI, iar în 1995 a deschis la Berlin o agenţiede turism.

Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin este cea mai maremanifestare de profil din lume atât ca suprafaţă, cât şi ca numărde vizitatori. În 2010 târgul a avut 179.000 de vizitatori şi peste11.000 de expozanţi. Standul României are o suprafaţă de 611 metripătraţi şi reuneşte 54 de expozanţi.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, avizitat miercuri standul României la târg şi s-a întâlnit cureprezentanţii TUI. Grupul este nemulţumit de serviciile şipre­ţurile de pe litoralul românesc, iar Udrea le-a promisre­pre­zentanţilor turoperatorului că va încerca să rezolve o partedin probleme. "Problematic în momentul de faţă este men­talitateahotelierului de a accepta cerinţele turistului ger­man", a declaratDetlef Hohne, director de produs pentru România al TUI.

Întrebat ce-i place unui turist german pe litoralul românesc, el nua dat un răspuns. "Preţurile de pe litoral sunt puţin prea maripentru gustul nostru. Preţurile sunt decisive în alegereadestinaţiilor de turism", a adăugat el. Hohne crede că marelecâştigător al evenimentelor din Egipt va fi Spania, care va atrageun număr important de turişti.

Udrea a discutat cu reprezentanţii TUI despre planurile deinvestiţii ale statului în sudul litoralului, despre demolareaclădirilor construite ilegal şi despre igienizarea staţiunilor. Eale-a promis reprezentanţilor TUI, nemulţumiţi de felul în carearată litoralul românesc, că în scurt timp acesta va ficurăţat.
Udrea a mai spus că încearcă să extindă parteneriatul cu TUI şipentru alte produse în afara litoralului. Numărul turiştilorgermani care au ajuns anul trecut prin TUI pe litoralul românesc nua depăşit câteva sute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO