Eveniment

Minea, Romalimenta: Preţurile la alimentele procesate vor creşte cu până la 12% în următoarele două luni

Autor: Liviu Iancu

08.05.2011, 12:12 193

Preţurile produselor alimentare procesate vor creşte înurmătoarele 2-3 luni cu până la 10-12%, a declarat preşedinteleRomalimenta, Sorin Minea, la emisiunea "După 20 deani", transmisă duminică la Pro TV,informează Mediafax.

"În ultima perioadă, preţul la carne a crescut cu aproximativ20%. Asta înseamnă produsul din carne undeva pe la 8%, deci asta vafi posibila scumpire. Nu la fiecare produs. În mod normal n-ar maitrebui să crească preţul la ulei şi la zahăr, pentru că e producţieprimară, ar trebui să se plafoneze preţul la pâine, ar trebui săscadă sau să rămână constant preţul la legume şi fructe pentru căvine perioada caldă, dar la produsele procesate putem asista lacreşteri de preţuri care nu pot să depăşească un 10-12% dacă,Doamne fereşte, nu se întâmplă ceva pe plan european", a spus Mineala emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

El a afirmat că majorările de preţuri au început deja şi se vorderula pe parcursul următoarelor 2-3 luni.

"Va fi o medie între 8 şi 10%. La cereale şi la produse depanificaţie spre toamnă vom asista la o sistare de preţuri şi poatechiar la o reducere. La legume va urma o scădere", a adăugatel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO