Eveniment

Ministerul francez al Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor din Colectiv

Ministerul francez al Afacerilor Externe transmite...

Autor: Raluca Manga

02.11.2015, 16:48 79

"Bilanţul incendiului care s-a produs pe 30 octombrie într-o discotecă din Bucureşti a ajuns la 30 de morţi şi 140 de răniţi. Transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor", se arată în mesajul Ministerului francez al Afacerilor Externe.

Instituţia a subliniat că, "în aceste momente dificile, Franţa este alături de autorităţile din România şi de poporul român".

La concertul de vineri seara al trupei Goodbye to Gravity, unde intrarea a fost gratuită, au asistat circa 350 de persoane, conform estimărilor participanţilor. Şi la alte manifestări din club au participat sute de persoane, cu mult peste numărul dat de unul dintre acţionari în declaraţia pe propria răspundere. Treizeci de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat în clubul bucureştean Colectiv, de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye to Gravity. Un total de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora este foarte rezervat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO