Eveniment

Miscare soc pe piata asigurarilor: unul dintre cei mai influenti oameni din domeniu, Constantin Toma pleaca de la Omniasig

Miscare soc pe piata asigurarilor: unul dintre cei mai influenti oameni din domeniu, Constantin Toma pleaca de la Omniasig
08.10.2009, 23:20 136

Constantin Toma (desen), 48 de ani, unul dintre cei maiputernici oameni din industria asigurarilor, director general alOmniasig de 14 ani, ar putea sa renunte la aceasta pozitie incurand, afirma surse de pe piata asigurarilor. Informatia a fostconfirmata de Vienna Insurance Group.

"Vienna Insurance Group este in negocieri cu domnul Toma pentrua-si finaliza mandatul la sfarsitul acestui an", a spus AlexanderJedlicka, responsabil de PR al companiei Vienna InsuranceGroup.

Toma a fost ales ieri presedinte al grupului de firme care vorgestiona asigurarea obligatorie a locuintelor, chiar daca Omniasig,controlata de Vienna Insurance Group, nu face parte din acesta.

Sursele citate afirma ca aceasta ar fi calea prin care unuldintre cei mai longevivi directori ai unei mari companii deasigurari din Romania, care a contribuit practic la crearea uneipiete de 2 miliarde de euro, se va retrage din pozitia de CEO alOmniasig.

Omniasig este prima firma de pe piata asigurarilor generale, cuafaceri de 328 milioane de euro si un profit de 38 milioane de euroanul trecut.

Constantin Toma afirma insa ca informatiile nu sunt decat"simple speculatii". "Dar daca se va schimba ceva in curand o sa vainformez", a spus ieri el la solicitarea ZF. Din grupul de firmecare va gestiona asigurarea obligatorie a locuintelor sub numele dePAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor - nu fac partecele mai mari grupuri de asigurari din Romania - Vienna InsuranceGroup, care detine companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari, siAllianz-Tiriac.

"Inca se discuta daca Vienna Insurance Group va intra in aceastaafacere. Nu este luata o decizie finala", a explicat ConstantinToma.

El a intrat in PAID ca si reprezentant al unei companii deasigurari controlata de Efraim Naimer, un om de afaceri israeliancare a reprezentat fondul de investitii israelian TBIH in perioadain care acesta a fost actionar la Omniasig.

Omniasig a fost preluata de la TBIH de catre austriecii de laVienna Insurance Group, fost Wiener Staedtische. Miscarea a facutparte din ofensiva capitalului austriac pe piata financiararomaneasca. VIG a ajuns acum sa controleze un grup de trei maricompanii, dupa ce a preluat Asirom si BCR Asigurari.

Constantin Toma a creat de la zero compania Omniasig in 1995, la34 de ani, si a adus-o la afaceri de peste 300 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO