Eveniment

Moise: 247 de persoane au fost sanţionate contravenţional după protestele de duminică

Autor: Aurelia Alexa

16.01.2012, 12:14 163

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, luni, că 247 de persoane au fost sanţionate contravenţional după protestele violente de duminică din Bucureşti, iar alţi 36 de protestatari sunt vizaţi în anchete de natură penală.

Moise a precizat că au fost conduse la secţie de poliţie 247 de persoane, care au fost sancţionate contravenţional, iar pentru alte 36 de persoane s-au declanşat procedurile premergătoare pentru comiterea de fapte de natură penală şi alte infracţiuni la Legea 61.

Totodată, oficialul jandarmeriei a afirmat că între protestatari au fost identificaţi şapte-opt membri ai galeriei echipei Petrolul.

"283 de persoane sunt vizate până la ora aceasta, dar cifra nu este definitivă. Datele finale vor fi transmise ulterior", a spus Moise.

În acest context, şeful Direcţiei Ordine a Jandarmeriei a declarat că atunci când jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru restabilirea ordinii publice e greu de făcut delimitarea între cei care sunt de bună-credinţă şi cei care au alte intenţii.

"Probabil, ca au fost si cazuri izolate în care jandarmii au făcut exces de zel, dar trebuie să îi înţelegem şi pe ei că au stat o perioadă îndelungată în stradă şi starea de irascibilitate a fost crescuta. Nu e o scuză, dar repet că nu avem cum să facem o delimitare. De aceea va rugăm ca cei care doriţi să manifestaţi fără să recurgeţi la fapte antisociale să manifestaţi în locuri delimitate de jandarmi", a mai spus Aurel Moise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO