Eveniment

Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri, 23 septembrie şi dezbătută marţi, 29 septembrie

Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri, 23...

Autor: Ştefan Pană

21.09.2015, 20:45 94

Anunţul a fost făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Moţiunea va fi citită miercuri, 23 septembrie, la ora 10, iar dezbaterea este programată pentru marţi, 29 septembrie, începând tot cu ora 10.00.

Liberalii au depus luni moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", documentul fiind semnat de 180 de parlamentari.

Potrivit art.113 din Constituţie Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

De asemenea, articolul 113, alin 3 spune că moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO