Eveniment

Nicolae Popa i-a cerut lui Vîntu să-i remită anual 200.000 de euro pentru a putea sta în Indonezia

Autor: Adrian Voicu

10.09.2010, 09:32 58

Nicolae Popa, directorul societăţii Gelsor, fugit din Româniapentru a nu executa 15 ani de închisoare, i-a cerut telefonic luiSorin Ovidiu Vîntu să-i remită anual 200.000 de euro pentru a putealocui în Indonezia, arată procurorii în cererea de arestare aomului de afaceri, obţinută de Mediafax.

Conform procurorilor, Nicolae Popa, care a fost condamnatdefinitiv la o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru săvârşireainfracţiunilor de delapidare şi complicitate la abuz în serviciucontra intereselor publice, a fost ajutat de Sorin Ovidiu Vântupentru a fi zădărnicită executarea pedepsei.

Din procesul-verbal întocmit la data de 2.12.2009, se constată"indicii temeinice că Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcansăvârşesc infracţiunea de favorizarea infractorului, în sensul căajută un infractor, respectiv pe condamnatul Nicolae Popa să sesustragă de la executarea pedepsei definitive de 15 aniînchisoare", fapte conturate după analizarea unor comunicaţii şiimagini toate în legătură cu cei trei, spun anchetatorii. Citiţimai multe despre arestarea lui Vântu şi afacerea Gelsor pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO