Eveniment

Nicuşor Dan, un fost olimpic la matematică se bate pentru Primăria Capitalei

Nicuşor Dan, un fost olimpic la matematică se bate pentru Primăria Capitalei

Autor: Mediafax

11.03.2012, 16:07 1392

Preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiului", Nicuşor Dan, susţine că întârzierea de către Guvern a datei alegerilor locale dezavantajează candidaţii independenţi, cărora li se limitează perioada în care pot strânge semnăturile reprezentând 2% din numărul locuitorilor din listele electorale.

Nicuşor Dan, care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Capitalei, arată, duminică, într-un comunicat de presă, că potrivit Legii alegerilor locale 67/2004, candidaţii independenţi trebuie să depună liste de semnături reprezentând 2% din numărul de locuitori din listele electorale ale localităţii, respectiv aproximativ 30.000 de semnături pentru Bucureşti.

"Candidaţii independenţi trebuie să depună lista de semnături în momentul depunerii candidaturii (art. 45 (1)), cu cel puţin 40 de zile înainte de data alegerilor (art. 44). Dacă data alegerilor locale va fi fixată pentru 10 iunie 2012, data limită pentru strângerea de semnături va fi 1 mai 2012, adică peste 50 de zile", a precizat Nicuşor Dan.

El a adăugat că data alegerilor şi formularul-tip pe care se strâng semnăturile sunt decise prin Hotărâre de Guvern, prin urmare candidaţii independenţi sunt obligaţi să aştepte actul normativ pentru a putea începe strângerea de semnături.

"Fiecare zi cu care Guvernul întârzie hotărârea datei alegerilor constituie un handicap pentru candidaţii independenţi din localităţile mari şi mai ales din Bucureşti, cărora li se reduc şansele de a strânge numărul mare de semnături cerute de lege", a mai spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan şi-a anunţat, în noiembrie 2011, candidatura la Primăria Capitalei, el spunând atunci că intră în cursă ca independent şi cu un buget de zero lei. El preciza că vrea să îşi lanseze programul complet în martie 2012.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, anunţa, în urmă cu o lună, că în şedinţa coaliţiei a fost avansată data de 10 iunie pentru alegerile locale şi că urmează discuţii cu partidele, inclusiv cu cele din opoziţie. El preciza că reprezentanţii coaliţiei se vor exprima foarte curând în legătură cu data alegerilor locale, deoarece în maximum două săptămâni trebuie emise actele de către Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO