Eveniment

Nimeni nu stie cine a propus majorarea taxei auto

21.03.2007, 19:16 14

Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, secretarul de stat Adrian Ciocanea, a declarat ca valoarea taxei de prima inmatriculare a fost "amplificata surprinzator de mult" fata de forma Guvernului in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor.
Ciocanea a sustinut ca taxa de prima inmatriculare reprezinta o problema de actualitate, mentionand totodata ca "eventualele prejudicii cauzate deja actioneaza retroactiv".
"Chiar daca Romania va inceta sau va reajusta taxa, diferenta trebuie returnata de Ministerul Finantelor", a adaugat Ciocanea. El a precizat ca taxa a avut "o evolutie istorica interesanta", tabelul cu valorile taxei fiind modificat in Parlament. "Tabelul cu valorile acestei taxe a iesit din Guvern intr-o forma si a fost amplificat la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor. Am facut o investigatie si nimeni nu stie cine a propus majorarea taxei. In raportul comisiei se spune ca a fost vorba de o propunere a comisiei in ansamblu", a adaugat Adrian Ciocanea.
Comisia Europeana va initia astazi procedurile legale impotriva Romaniei, pentru sistemul de impozitare al autovehiculelor, intrucat reglementarile existente sunt discriminatorii in cazul unor automobile uzate.
"Regula nu poate fi mentinuta in forma actuala (...) Este discriminatorie fata de automobilele de mana a doua provenite din alte state membre", a declarat, luni, comisarul european pentru Fiscalitate, Laszlo Kovacs, citat de Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO