Eveniment

Nokia Jucu trimite acasa peste 100 de oameni

Nokia Jucu trimite acasa peste 100 de oameni

John Guerry, managerul Nokia Romania, spune ca angajatii iau 75% din salariu cat stau acasa

25.11.2008, 19:35 105

Cei trimisi in somaj erau angajati de doua firme subcontractoare Nokia si lucrau la asamblarea de telefoane mobile. Monica Alb, purtatorul de cuvant al Nokia Jucu, a declarat ca cele peste 100 de persoane nu sunt considerati angajati ai Nokia.

"Din cauza caracterului sezonier al activitatilor din industria producatoare de dispozitive mobile, Nokia are contracte in desfasurare cu agentii de plasare a fortei de munca ce asigura personal temporar pentru toate fabricile Nokia. Este si cazul fabricii din Cluj. Numarul personalului temporar din exterior fluctueaza in functie de sezon, iar din cauza caracterului sezonier al productiei in aceasta perioada, nu solicitam personal provenit din agentii externe de plasare a fortei de munca", a declarat Monica Alb.
In prezent, Nokia participa la o serie de intalniri cu agentiile care ofera personal sezonier din exterior, pentru a discuta necesitatile companiei privind resursele externe in viitorul apropiat.
"Acordul cadru si colaborarea cu agentiile va continua si, in functie de necesitatile noastre, acestea ne vor asigura personalul necesar. Conducerea fabricii de la Jucu a decis anul acesta sa opreasca productia intre 22 decembrie si 5 ianuarie 2009", spune Alb.
Conform managerului Nokia Romania, John Guerry, citat de Pro TV Cluj, toti angajatii vor primi 75% din salarii in perioada in care vor sta acasa. Fluctuatiile productiei si efectele crizei economice par sa fie principalele motive care au dus la trimiterea angajatilor in somaj tehnic.
In cadrul vizitei facute de presedintele Traian Basescu saptamana trecuta la fabrica de la Jucu, acesta a fost asigurat de conducerea Nokia Romania ca toti cei 1.800 de angajati isi vor pastra locurile de munca.
Reprezentantii Nokia afirma ca fabrica din Cluj are 1.800 de angajati si ca va ajunge la 3.500 de persoane pana in 2009. Fabrica Nokia de la Jucu a demarat oficial activitatea de productie cu 350 de angajati directi
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO