Eveniment

Numărul asistenţilor medicali a crescut cu 13% în cinci ani, până la peste 160.000 de persoane în total, la stat şi în privat

Doar în Bucureşti sunt peste 25.000 de asistenţi medicali, cât în următoarele trei judeţe mari cumulat (Iaşi, Dolj şi Cluj).

Doar în Bucureşti sunt peste 25.000 de asistenţi medicali, cât în următoarele trei judeţe mari cumulat (Iaşi, Dolj şi Cluj).

Autor: Georgiana Mihalache

18.01.2024, 08:30 125

Doar în Bucureşti se află 14% din efectivul total de asistenţi medicali din toată ţara Oraşele mari, centrele universitare, atrag de asemenea un număr mare de asistenţi În spitalele de stat lucrează două treimi din numărul total de asistenţi.

Numărul asistenţilor medicali din România a ajuns la peste 160.000 de persoane, atât la stat, cât şi în privat, potrivit datelor de la Statistică, aferente anului 2022.

Faţă de acum cinci ani, s-au adăugat aproape 19.000 de asistenţi medicali, o resursă preţioasă în domeniul sănătăţii, mai ales pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte.

Lipsa de personal medical în spitale, indiferent de forma de organizare, este una acută, atât la nivelul României, cât şi la nivel internaţional. Astfel, presiunii unei populaţii cu nevoi medicale în creştere i se adaugă şi exodul asistenţilor medicali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO