Eveniment

O tehnologie experimentală le oferă speranţă pacienţilor care au suferit arsuri extreme. Cum funcţionează SkinGun, prin care o firmă americană promite să vindece arsurile

Autor: Ştefan Stan

08.12.2016, 09:50 217

O tehnologie experimentală le oferă speranţă pacienţilor care au suferit arsuri extreme.

Produsul, creat de o firmă din New York numită REnovaCare, este bazat pe tehnologie de ultimă generaţie de celule stem. Un sistem numit CellMist recoltează celule stem dintr-o arie mică de piele nerănită a pacientului (în general un centimetru pătrat) şi le suspendă într-o soluţie pe bază de apă.

Apoi, SkinGun pulverizează soluţia pe rană, unde noua piele începe să crească la nivel celular.

”Noi nu modificăm celulele”, a spus Thomas Bold, inginer şi CEO al RenovaCare. ”Noi nu facem nimic cu celulele, doar le izolăm de ţesutul înconjurător, le punem într-o seringă cu apă şi apoi le împrăştiem pe ţesut. Ceea ce facem noi este natural”, a adăugat el.

Supravieţuirea celulelor care sunt transmise prin SkinGun nu este 100% sigură, din moment ce unele celule ”rănite” în proces ar putea să nu crească cum trebuie. Potrivit lui Bold, 97% dintre celulele din seringă rămân viabile, iar şansele ca ele să vindece rana sunt extrem de ridicate.

Deşi produsul nu a fost încă aprobat de FDA din SUA, tratamente experimentale au fost organizate în Pennsylvania.

”Deja am folosit pe zeci de pacienţi, şi suntem extrem de fericiţi de rezultate”, a spus Bold. 

Vedeţi VIDEO integral pe CNN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO