Eveniment

Oamenii de afaceri germani: Învăţământul dual, introdus în paralel cu cel profesional, produce confuzii

Oamenii de afaceri germani: Învăţământul dual,...

Autor: Adelina Mihai

08.01.2015, 00:00 397

Introducerea unei forme suplimentare de învăţământ profesional după doar 2 ani şi jumătate de la reinstituirea învăţământului profesional va produce confuzie atât în rândul companiilor, cât şi în rândul elevilor şi al părinţilor, spun reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România).

„De-a lungul timpului, ca voce unitară a investitorilor germani care au identificat o lipsă majoră de personal calificat în România, am susţinut cu tărie introducerea unui sistem de învăţământ profesional care să asigure pe termen lung forţa de muncă bine calificată necesară pe piaţa muncii. Considerăm însă că introducerea învăţământului dual prin OUG 94/29.12.2014 încetineşte dezvoltarea alertă de până acum a unui învăţământ profesional calitativ şi sustenabil”, au transmis reprezentanţii AHK.

Învăţământul dual, aplicat începând din acest an, presupune ca elevii din unele şcoli profesionale să încheie contracte de muncă cu companiile, în cadrul cărora să facă practică încă din timpul studiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO