Eveniment

Oficial german: Problemele care pot apărea prin aderarea României la Schengen preocupă statele UE

26.09.2010, 14:52 20

Miniştrii de Interne din statele membre UE şi experţii ComisieiEuropene sunt preocupaţi de problemele pe care le-ar putea creaaderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, afirmă unoficial din cadrul Ministerului german de Externe, citat de site-ulpostului Deutsche Welle, informează Mediafax.

Întrebat dacă România şi Bulgaria sunt pregătite pentruintegrarea în Spaţiul Schengen şi dacă există evaluări privindstandardele de securitate la frontiere, Nikolaus Graf Lambsdorff,comisar în cadrul Ministerului german de Externe responsabil deEuropa de Sud-Est, a răspuns: "Este clar că aceasta este o temă dediscuţie la nivel european", dar acest lucru nu se întâmplă doar încazul României şi al Bulgariei.

"Reforma sistemului de justiţie şi combaterea criminalităţiiorganizate" sunt subiecte extrem de importante în acest context."Acestea sunt capitole la care se negociază încă intens cu Croaţia,de exemplu, pentru că este lecţia pe care am învăţat-o de pe urmaprimirii României şi Bulgariei în UE", subliniază oficialul german.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO