Eveniment

Olteanu a demisionat din Parlament pentru BNR

19.10.2009, 23:15 22

Liberalul Bogdan Olteanu a renuntat la mandatul de deputat caurmare a numirii sale in functia de viceguvernator la BNR.

El a obtinut postul de vicepresedinte ca urmare intelegerii pecare PNL a parafat-o cu PSD, desi initial actualul premierdesemnat, Lucian Croitoru, avea sustinerea parlamentarilor pentru aocupa postul in CA al BNR.

Bogdan Olteanu a fost validat acum doua saptamani, iar saptamanatrecuta a votat la motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului.Liberalii l-au propus pe Ludovic Orban pe postul de vicepresedinteal Camerei, in locul lui Olteanu. De asemenea, in colegiul 1 dinBucuresti, in care Olteanu a fost ales deputat, vor fi organizatealegeri anticipate. Olteanu este un apropiat al fostului premierliberal Calin Popescu-Tariceanu si intre 2006 si 2008 a fostpresedinte al Camerei Deputatilor.

El a demisionat ieri si din PNL, dupa ce a fost membru alacestei formatiuni timp de 18 ani. Olteanu, 38 de ani, a fost lideral Tineretului Liberal, una din cele mai vocale organizatiipolitice, care i-a propulsat in cariera pe Dan Motreanu, MihaiVoicu sau Cristian Boureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO