Eveniment

Pachete de la 200 € în Bulgaria, 300 € în Austria şi dublu în „ţările calde“

Pachete de la 200 € în Bulgaria, 300 € în Austria şi dublu în „ţările calde“

Agenţii de turism aşteaptă să înceapă să ningă pentru ca standurile să se umple şi să vândă mai multe vacanţe montane

Autor: Mirabela Tiron

04.11.2011, 00:06 660

Operatorii din turism încearcă pe ultima sută de metri să îşi vândă vacanţele de iarnă în ţară sau în străinătate prin oferte de la 200 de euro pentru un sejur în Bansko, 300 de euro în Kaprun şi 400 de euro în Poiana Braşov prezentate la târgul de turism de la Romexpo, deschis ieri.

În prima zi a târgului cei mai mulţi vizitatori au fost pensionari "cu economii" care căutau oferte pentru vacanţe de iarnă în străinătate.

Doina Benea, 66 de ani, pensionară, susţine că, deşi anul acesta a fost împreună cu soţul ei în mai multe vacanţe, în Anglia, dar şi în Belgia, ar dori să petreacă vacanţa de iarnă în Varna. "Avem un buget de 500 de euro pentru amândoi. Cu banii ne ajută fiica noastră care trăieşte în SUA, de aceea

ne-am permis să mergem în aceste vacanţe", spune ea.

Ieri s-a deschis târgul de turism de la Romexpo, care reuneşte 110 expozanţi din 19 ţări. Târgul se va desfăşura în perioada 3-6 noiembrie. În cadrul târgului sunt prezentate oferte de turism pentru perioada sărbătorilor de iarnă, atât în România, cât şi în străinătate. Printre expozanţii la târg se numără agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale.

Familia Lupu, un fost geolog şi o cântăreaţă la operă, acum pensionari, caută o ofertă pentru vacanţa de iarnă. "Suntem pensionari, însă din economii am mers anul acesta în vacanţă în Cipru, Marmaris, Bodrum şi Roma. Abia ne-am întors dintr-o vacanţă şi vrem să căutăm un pachet fie pentru Israel, Madrid sau Portugalia. Alocăm circa 300 de euro de euro de persoană."

O altă vizitatoare la târg, Elena Palade, 56 de ani, spune că de Revelion vrea să plece într-o destinaţie caldă din străinătate, bugetul pe care l-a pregătit fiind de 300 de euro de persoană. "Am venit la târg pentru a găsi o ofertă avantajoasă ca preţ. Aş vrea să plec cu familia mea într-o vacanţă de Revelion, însă pentru a ne putea permite trebuie să găsim o ofertă de până în 300 de euro de persoană", a declarat vizitatoarea la târg.



Agenţiile au vândut mai mult de jumătate din pachetele pentru vacanţa de iarnă

"Aproape 60% din pachetele pe care le-am pregătit pentru Crăciun şi Revelion s-au vândut. Cea mai mare cerere a fost pentru staţiunile montane Zell am See şi Kaprun, pentru sejuri de şapte zile. Avem 400 de pachete pentru Austria şi 100 pentru Bulgaria", a spus Jaqueline Pavel, reprezentanta agenţiei de turism J'Info Tours. Un sejur de opt zile în Kaprun la un hotel de trei stele costă 395 de euro de persoană, la un preţ similar putând fi achiziţionată o vacanţă şi în staţiunea Zell Am See.

Pe de altă parte, o vacanţă în Bulgaria în staţiunea Bansko costă de la 200 de euro de persoană. "Cinci nopţi de cazare într-un hotel de patru stele în Bankso, cu transport cu autocarul de pe 28 decembrie şi masă inclusă costă 362 de euro de persoană", a spus un agent de turism de la compania Kusadasi, expozantă la târg.

Spre comparaţie, un pachet de cinci nopţi în Poiana Braşov, la hotelul de patru stele Escalade, costă 3.950 de lei pentru o cameră dublă (două persoane). Pachetul include cazare cu mic dejun, cină festivă, acces la piscină şi program artistic. "Aşteptăm să înceapă să ningă pentru a vinde şi mai multe pachete în staţiunile montane din străinătate. Cererea este în creştere pentru staţiunile din Austria", a spus un reprezentant al agenţiei de turism Iri Travel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO