Eveniment

Patricia Ţig, victorie în primul tur din calificările turneului WTA de la Madrid

Patricia Ţig, victorie în primul tur din calificările...

Autor: Andrei Ionascu

29.04.2016, 17:14 116

Meciul a durat o oră şi 53 de minute. Pe durata partidei, Patricia a servit un as şi a comis 5 duble greşeli. Procentajul primului serviciu a fost 63%, iar 66% dintre aceste puncte au fost adjudecate de către româncă. Ţig a câştigat doar 40% dintre mingile jucate cu serviciul 2. Jucătoarea din România nu a avut o zi inspirată la serviciu, a acordat 11 şanse de break, iar 4 dintre acestea au fost fructificate de către Gibbs. Pe de altă parte, Ţig a reuşit 5 game-uri pe serviciul adversarei.

Patricia Ţig (21 de ani) mai are un pas până la accederea pe tabloul principal al turneului WTA Premier Mandatoy de la Madrid. În ultimul tur al calificărilor, românca va întâlni învingătoarea din partida Julia Goerges (Germania, locul 57 în clasamentul mondial) - Maria Sakkari (Grecia, 118 WTA).

Pentru prezenţa în ultimul tur al calificărilor de la Madrid, Ţig are asigurate 20 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 3.644 de euro.

Patricia Ţig are un bilanţ negativ în acest sezon în circuitul WTA, 8 victorii şi 14 înfrângeri.

România are în prezent 4 jucătoare pe tabloul principal al turneului patronat de către Ion Ţiriac: Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Simona Halep, Irina Begu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO