Eveniment

Percheziţii la spitalul „Marius Nasta” din Bucureşti: mai mulţi medici sunt bănuiţi că au luat mită

Percheziţii la spitalul „Marius Nasta” din...

Autor: Andreea Tobias

20.09.2023, 15:34 48

Mai mulţi medici de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti sunt bănuiţi că au luat, în anii 2022  - 2023, mită pentru verificarea pre şi postoperatorie a pacienţielor şi pentru operaţii. Zeci de persoane sunt audiate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează că, miercuri, procurorii şi poliţişti DGA fac 4 percheziţii domiciliare. Două dintre acestea au loc la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti, în cadrul la două dosare penale în care se fac cercetări pentru luare de mită şi dare de mită.

În cele două cauze există bănuieli că, pe parcursul anilor 2022 - 2023, mai mulţi medici ai spitalului au primit în mod repetat diferite sume de bani şi bunuri de la pacienţii unităţii pentru efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizare intervenţiilor chirurgicale.

Investigaţiile financiare au scos la iveală diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi, susţine Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

31 de persoane sunt audiate la această oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO