Eveniment

Performanţă şi progres în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, la Spitalul Clinic SANADOR

14.11.2023, 17:43 58

SANADOR aniversează un an de la inaugurarea primului bloc operator complet digitalizat din România, la Spitalul Clinic SANADOR, un moment important în evoluţia serviciilor medicale din România. Sălile de operaţie şi noua secţie de terapie intensivă cardiovasculară inaugurate în urmă cu 12 luni au permis dezvoltarea activităţii Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, cu rezultate remarcabile.

În ultimul an, peste 1.600 de pacienţi au beneficiat de tratamentele moderne şi eficace asigurate de echipa medicală de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR. Dintre intervenţiile pe inimă şi pe vasele mari, 64% au fost realizate prin tehnici minim invazive, chirurgicale, endovasculare sau hibride.

„Din pasiune pentru excelenţa în medicină, am creat primul bloc operator complet digitalizat şi prima secţie digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară din România. Astăzi marcăm cu mândrie un an de când Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR beneficiază de o infrastructură de excepţie, care permite obţinerea celor mai bune rezultate pentru pacienţi, dar şi o recuperare foarte rapidă. Această etapă semnificativă a reprezentat un pas important în evoluţia serviciilor noastre medicale, consolidând angajamentul nostru de a oferi îngrijiri de cea mai înaltă calitate şi cele mai avansate tehnologii pacienţilor noştri”, a declarat Dr. Doris Andronescu, director general SANADOR.

Centrul de excelenţă, singurul din România acreditat internaţional

În blocul operator complet digitalizat de la Spitalul Clinic SANADOR se desfăşoară intervenţiile chirurgicale de mare complexitate realizate în cadrul Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, singurul din România acreditat internaţional.

Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienţilor cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experienţă şi cu stagii de formare şi perfecţionare în importante centre de excelenţă internaţionale. Intervenţiile se pot realiza prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, deoarece blocul operator dispune de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D şi 4K. În cazurile cu indicaţii în acest sens, intervenţiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervenţională. Spitalul Clinic SANADOR este singurul din România dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se realizează proceduri endovasculare avansate, multe efectuate în premieră pentru ţara noastră la SANADOR. De altfel, în ultimele 12 luni, numărul premierelor naţionale minim invazive realizate la Spitalul Clinic SANADOR a continuat să crească, o confirmare a dedicării continue a profesioniştilor de aici pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru pacienţi.

„Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR reprezintă o bornă importantă pentru progresul medicinei cardiovasculare din România. Prin tehnicile minim invazive extinse, acest centru nu numai că oferă soluţii de tratament personalizate şi tot mai puţin invazive, dar şi deschide noi orizonturi în abordarea bolilor cardiovasculare. Într-un an de la inaugurare, vedem deja impactul pozitiv al acestei evoluţii asupra pacienţilor noştri, oferindu-le şansa unei recuperări rapide şi a unei vieţi sănătoase. Şi nu ne vom opri aici!”, a declarat Prof. Dr. Victor Costache, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

Terapia intensivă cardiovasculară, extrem de performantă

Intervenţiile cardiovasculare de excepţie de la Spitalul Clinic SANADOR sunt posibile şi datorită sprijinului asigurat de Secţia de Terapie Intensivă Cardiovasculară, una dintre cele mai performante secţii de profil din România. Dotările cu echipamente de ultimă generaţie şi integrarea completă într-o platformă digitală se îmbină cu experienţa personalului medical pentru a sprijini performanţa chirurgicală şi a asigura o evoluţie postoperatorie favorabilă. Fiecare pat este monitorizat video printr-un sistem inteligent, care poate fi accesat de medic şi de la distanţă, permiţând observarea oricăror detalii privind evoluţia pacientului.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelenţă în chirurgia cardiacă din România în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire postoperatorie. Prin acest sistem, pacientul poate fi detubat în primele 8 ore de la intervenţia chirurgicală şi este transferat rapid din secţia de terapie intensivă către secţia de specialitate, permiţând reluarea rapidă a activităţii, în condiţii de confort maxim.

Investiţia în viitor: Programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică

Condiţiile oferite de Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic Sanador au permis şi iniţierea programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică, în cadrul căruia numeroşi copii, de la sugari la adolescenţi, au beneficiat de tratamente salvatoare, în România.

Realizate cu sprijinul unor echipe de specialişti din centre internaţionale de prestigiu, în cadrul unor misiuni umanitare, intervenţiile de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la SANADOR au fost realizate pro bono, cu sprijinul mai multor fundaţii şi organizaţii partenere.

Pe termen lung, aceste misiuni au scopul de a consolida şi de a permanentiza programul de chirurgie cardiacă pentru copii, pentru a le putea oferi acestora cele mai bune tratamente cardiovasculare, de care adulţii deja beneficiază la Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR.

Înfiinţat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deţinând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din ţară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale şi puncte de recoltare, radiologie şi imagistică medicală de înaltă performanţă, situate în Bucureşti. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având şi compartiment de primiri urgenţe adulţi şi copii, 22 linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO