Eveniment

Piaţa berii a crescut anul trecut cu 6,5% în volum

Piaţa berii a crescut anul trecut cu 6,5% în volum

Autor: Departamentul Economic

05.04.2016, 16:10 437

"Contextul favorabil creat la nivelul întregii ţări anul trecut, printr-o evoluţie pozitivă a indicatorilor economici ai României, şi-a pus indiscutabil amprenta asupra vieţii de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum. Astfel, mai mulţi români au ales să savureze o bere în momentele plăcute petrecute alături de cei dragi. După un prim semestru 2015 care ne indica o evoluţie pozitivă a pieţei, rezultatele finalului de an ne-au confirmat aşteptările", a declarat marţi Igor Tikhonov, preşedintele asociaţiei, citat într-un comunicat.

În total, investiţiile derulate anul trecut de companiile membre s-au ridicat la 55,5 milioane euro. Cumulat, în ultimii ani, investiţiile din industria berii s-au ridicat la 1,3 miliarde euro.

Importurile de bere au scăzut anul trecut cu 100.000 de hectrolitri, la 350.000 de hectolitri, menţinându-se la o cotă sub 3% din piaţă, se mai arată în comunicat.

În acelaşi timp, exporturile au crescut uşor, cu 200.000 de hectrolitri, până la 500.000 hectrolitri.

Producţia de bere rămâne unul dintre factorii importanţi în generarea creşterii economice la nivelul României, cu atât mai mult cu cât peste 97% din berea consumată este produsă local, iar peste 70% din materiile prime folosite pentru producerea berii provin din agricultura autohtonă.

Potrivit Berarii României, sectorul berii generează, direct şi indirect, peste 84.900[1] locuri de muncă. Numărul de angajaţi ai companiilor producătoare de bere membre ale Asociaţiei a rămas constant, la 3.700 de salariaţi.

Din Asociaţia Berarii României fac parte Bergenbier, Heineken, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Totodată, din Asociaţie fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime, Soufflet Malt Romania şi Asociaţia Producătorilor de Hamei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO