Eveniment

Piaţa de medicamente a ajuns la 7 mld. lei în T1/2023, primul fără vreo restricţie din cauza pandemiei. Ce medicamente au luat pacienţii români?

În continuare, piaţa farmaceutică are un ritm de creştere mai mare în valoare decât în consum, ceea ce înseamnă că românii primesc medicamente mai scumpe de la an la an.

În continuare, piaţa farmaceutică are un ritm de creştere mai mare în valoare decât în consum, ceea ce înseamnă că românii primesc medicamente mai scumpe de la an la an.

Autor: Georgiana Mihalache

08.05.2023, 10:00 438

♦ În valoare, piaţa medicamentelor a crescut cu 17% în primele trei luni din an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ♦ Trimestrul întâi din 2023 este primul din 2020 încoace când nu au fost restricţii de călătorie sau de acces în spitale din cauza pandemiei.

Piaţa medicamentelor a continuat să crească în primele trei luni din 2023, ajungând la 7 miliarde de lei, o evoluţie cu 17% mai mare faţă de T1/2022, arată datele companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Faţă de anul trecut, T1/2023 a fost primul fără restricţii impuse de pan­de­mie. Mai mult, în piaţă a fost o ade­vărată criză la finalul lui 2022, care s-a prelungit şi în primele săptămâni din 2023, de medicamente pentru răceală şi gripă, mai ales dintre cele adminis­trate copiilor.

În continuare, piaţa farmaceutică are un ritm de creştere mai mare în va­loare decât în consum, ceea ce înseam­nă că românii primesc medicamente mai scumpe de la an la an. Astfel, în vo­lum, piaţa a crescut cu aproape 4% în primele trei luni din an, până la 185 mi­li­oane de cutii care au ajuns la pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO