Eveniment

Ploaie torenţială la Deva. Subsoluri, curţi, drumuri acoperite de apă

Ploaie torenţială la Deva. Subsoluri, curţi, drumuri...

Autor: Andreea Tobias

30.07.2023, 22:48 74

Mai multe subsoluri şi curţi din Deva au fost complet inundate duminică. Pe străzi, apa a depăşit zeci de centimetri. Inclusiv şoseaua de centură a fost blocată.

Peste 30 de pompieri de la ISU Hunedoara au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în Deva, în urma Codului roşu de ploi torenţiale.

Au fost inundate 2 subsoluri de case, iar 6 curţi au fost acoperite de apă. În urma intervenţiilor pompierilor, apa a fost evacuată şi situaţia a revenit la normal.

De asemenea, circulaţia auto şi pietonală, pe 4 străzi din oraş, a fost îngreunată din cauza apei din canalizarea suprasolicitată.

În plus, circulaţia a fost restricţionată pe DN 7 - şoseaua de centură - pe o porţiune de 1,2 km, traficul fiind redirecţionat pe străzile interioare ale oraşului.

Echipele Apa Prod intervin şi la această oră pentru restabilirea condiţiilor normale de funcţionare a sistemului de canalizare.

Sistemul de canalizare din oraş a cedat, iar cei de la Apa Prod Deva spun că intervin pentru prevenirea oricăror blocaje ce pot surveni la sistemul de canalizare, din cauza cantităţilor mari de apă, dar şi din cauza deşeurilor ce pot ajunge în acesta.

„Ploile abundente creează o presiune extrem de mare pe sistemul de canalizare al oraşului. Staţia de Epurare a municipiului Deva a înregistrat debite mult mai mari decât cele preluate în mod obişnuit. Precizăm că echipele Apa Prod vor interveni până la restabilirea condiţiilor normale de funcţionare a sistemului de canalizare”, arată reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO