Eveniment

Popoviciu face un mall in centrul Capitalei

Popoviciu face un mall in centrul Capitalei

Puiu Popoviciu, unul dintre cei mai puternici oameni de busines din Romania

18.10.2007, 21:23 25

Compania Baneasa Developments, controlata de omul de afaceri Puiu Popoviciu, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari, va construi un mall de circa 50.000 mp in centrul Capitalei, compania achizitionand deja terenul.
Baneasa Developments este compania care dezvolta zona comerciala din cadrul proiectului Baneasa din nordul Capitalei, care va atrage investitii de 1,8 miliarde de euro.
Proiectul din centrul Capitalei va fi al treilea mall dezvoltat de grupul de firme controlat de omul de afaceri Puiu Popoviciu, dupa Baneasa Shopping City, investitie de 150 mil. euro, si centrul comercial care va fi dezvoltat pe locul actualei piete Obor, proiect cu o valoare estimata la circa 120 mil. euro. "Centrul comercial din centrul Capitalei va avea o suprafata aproape la fel de mare ca a celui situat in Baneasa, iar compania a achizitionat deja terenul pe care urmeaza sa fie construit", a declarat Ali Ergun Ergen, administratorul Baneasa Developments, fara a preciza locatia.
Zona centrala a Bucurestiului a intrat in atentia mai multor investitori, care insa nu au gasit locatiile potrivite. Unirea Shopping Center este singurul centru comercial amplasat aproape de kilometrul 0 al Capitalei. Un alt proiect situat la cativa kilometri de centru este Cotroceni Park, o investitie de 200 mil. euro dezvoltata de grupul israelian Africa Israel. Si grupul Anchor, cu capital turcesc, care a deschis segmentul de mall-uri in Capitala, se poate lauda cu o locatie centrala, prin intermediul proiectului Bucuresti Mall, construit in 2001.
Pe langa noul proiect comercial, Baneasa Developments va construi in cadrul proiectului imobiliar Baneasa o zona de retail cu 7.000-8.000 mp destinata persoanelor din zona rezidentiala si ar putea dezvolta o artera comerciala sau un mall, pentru marci de lux, in zona de birouri.
Baneasa este cel mai mare proiect de dezvoltare imobiliara din Romania, intins pe o suprafata de 221 de hectare.
Puiu Popoviciu si Radu Dimofte sunt unii dintre cei mai puternici oameni de business locali. Ei nu au acordat niciodata vreun interviu, iar pozele cu ei pot fi numarate pe degete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO