Eveniment

Dezastru total la fotbal: România ratează din nou Campionatul Mondial după ce a luat din nou bătaie de la Polonia. Cu experimentul german, echipa naţională a luat numai 6 puncte din 6 meciuri

Dezastru total la fotbal: România ratează din nou...

Autor: Andrei Pal

10.06.2017, 23:38 1853

Naţionala României a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, meciul jucat cu prima reprezentativă a Poloniei, la Varşovia, în etapa a şasea a grupei E din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia. 

Au marcat: R. Lewandowski 29' (penalty), 57', 62' (penalty) / B. Stancu 77'

1-0: Piszczek se pregăteşte să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj şi îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Acelaşi atacant pune mingea la punctul cu var şi transformă la colţul din dreapta al lui Tătăruşanu.

2-0: Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, Robert Lewandowski se înalţă dintre Chiricheş şi Săpunaru şi înfinge mingea la colţul lung.

3-0: Toşca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruaşanu, îl fixează pe centru şi înscrie pentru 3-0 Polonia.

3-1: Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, "Motanul" se uită în dreapa pentru o soluţie şi alege să tragă la poartă. Mingea se opreşte în vinclul porţii lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek.

În urma acestui rezultat, România rămâne pe locul patru în grupă, cu şase puncte, în timp ce Polonia este lider, cu 16 puncte, calificată deja la competiţia din Rusia, de peste un an. Clasamentul grupei E: 1. Polonia - 16 puncte; 2. Muntenegru - 10p; 3. Danemarca - 10p; 4 - România - 6p; 5 - Armenia - 6p; 6 - Kazahstan - 2p.

Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski (Krychwiak 44'), Linetty (Milik 72'), Grosicki – Zielinski (Teodorczyk 81') - Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka.

România: Tătăruşanu - Chiricheş, Săpunaru, Toşca - Benzar, Pintilii, Marin (Hanca 79'), Latovlevici (Grozav 60') - Stancu, Chipciu (Stanciu 60') - Fl. Andone. Selecţioner: Christoph Daum.

Cartonaşe galbene: - / Săpunaru 28'

Cartonaş roşu:-.

Arbitri: Ruddy Buquet, Frederic Cano şi Guillaume Debart; rezervă: Nicolas Rainville (toţi din Franţa).

Observatori: Erol Ersoy (Turcia), Christian Mutschler (Elveţia).

Stadion: Narodowy, Varşovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO