Eveniment

Preşedintele Curţii Militare de Apel, suspendat provizoriu din magistratură

Preşedintele Curţii Militare de Apel, suspendat...

Autor: Andreea Traicu

20.02.2017, 16:25 124

"În şedinţa de azi, 20 februarie 2017, Secţia pentru judecători în materie disciplinară, din oficiu, în temeiul dispoziţiilor art. 52 alin. 1 teza a II – a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a dispus suspendarea din funcţia de judecător a domnului Manea Gheorghe, preşedintele Curţii Militare de Apel, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr. 32/J/2016. Potrivit dispoziţiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, “Pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare,… dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei ”", se arată în comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Este vorba despre o sesizăre făcută de magistraţi de la instanţa condusă de Gheorghe Manea. Potrivit sesizării, magistratul s-ar fi abţinut în repetate rânduri într-o cauză ceea ce ar fi dus la tergiversarea dosarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO