Eveniment

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce liderii UE au agreat începerea discuţiilor pentru aderare: Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.12.2023, 19:38 115

Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor, scrie pe Facebook Maia Sandu. „Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, adaugă ea.

„Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. 27 de şefi de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au zis <da> pentru ţara noastră, au zis <da> pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră”, scrie pe Facebook Maia Sandu.

Ea aduagă că „acum doi ani, nimeni nu-şi imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova”.

„Succesul de azi este meritul întregii societăţi – al tuturor celor care aleg democraţia şi prosperitatea, care muncesc cu perseverenţă şi răbdare, care au ieşit la vot, au protestat pentru libertate şi nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, încheie Sandu.

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat şeful Consiliului European. Summitul UE a decis să acorde Georgiei statutul de candidat la UE, a declarat preşedintele Consiliului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO