Eveniment

Primăria Capitalei vrea să doteze trecerile de pietoni cu senzori şi sistem de iluminat în carosabil

Primăria Capitalei vrea să doteze trecerile de pietoni...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

22.11.2017, 16:01 125

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, un proiect ce prevede dotarea trecerilor pentru pietoni nesemaforizate cu lumini montate în carosabil, precum şi cu senzori de detectare a pietonilor.

Potrivit expunerii de motive a hotărârii CGMB, proiectul presupune amenajarea de către Administraţia Străzilor Municipiului Bucureşti a mai multor treceri de pietoni nesemaforizate care să fie iluminate pe baza unor senzori, care vor detecta pietonii angajaţi în traversare şi vor creşte astfel gradul de iluminare verticală.

De asemenea, trecerile de pietoni vor avea sisteme de iluminat montate în carosabil.

„Statisticile arată că peste tot în lume trecerile pentru pietoni prezintă un risc crescut de accidente. Adesea, conducătorul auto nu cunoaşte traseul pentru a identifica zona în care poate intra în contact cu pietonii. Astfel, locul de traversare pentru pietoni trebuie să fie foarte vizibil pentru conducători, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

În document, se arată că, la nivelul Capitalei, potrivit informaţiilor Direcţiei Generale de Poliţie, dinamica accidentelor cu victime în rândul pietonilor arată că în cursul anului 2014 s-au produs 1.635 de accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni, soldate cu 44 persoane decedate, 370 rănite grav şi 1.297 rănite usor, în 2015 au avut loc 1.715 de accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni, soldate cu 45 persoane decedate, 358 rănite grav şi 1.394 rănite uşor, iar în cursul anului 2016 s-au produs 1.597 de accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni, soldate cu 47 persoane decedate, 245 rănite grav şi 1.356 rănite uşor.

Principalele cauze ale acestor accidente rutiere au fost traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO