Eveniment

Primăria Sector 6 trimite controale la toate ansamblurile rezidenţiale noi din sector, după ce presa a descoperit nereguli la un ansamblu din Regie

Primăria Sector 6 trimite controale la toate...

Autor: Alex Ciutacu

10.10.2023, 11:27 14893

Autorităţile din Sectorul 6 al Capitalei au demarat verificări şi controale la toate ansamblurile rezidenţiale noi de pe raza sectorului pentru a verifica dacă realitatea din teren este aceeaşi cu cea de pe hârtie.

„Da, verificările sunt în curs”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Aceste controale vin după ce ziarul Libertatea a publicat în luna septembrie o investigaţie de presă conform căreia lipsesc peste 100 de locuri de parcare cu sistem mecanic Klaus din proiectul imobiliar Regie Residence.

În urma verificărilor, Poliţia Locală din Sectorul 6 a aplicat o amendă de 50.000 de lei pentru dezvoltatori şi a dispus ca în termen de 90 de zile acesta să readucă construcţia la prevederile din autorizaţie. În caz contrar, proiectul va fi blocat în instanţă.

O altă întrebare din această investigaţie este legată de cum a fost realizată recepţia fără obiecţii în cazul acestui proiect.

„Pentru că la momentul recepţiei nu au fost probleme din ce am înţeles, din ce mi s-a explicat. Au montat parcări Klaus şi apoi le-au dat jos”, a explicat Ciucu.

Primarul Ciucu a anunţat verificările în urma investigaţiei de presă pe pagina sa oficială de Facebook, iar în comentarii sunt mai mulţi cetăţeni care au semnalat diferite alte probleme la mai multe ansambluri rezidenţiale din Sectorul 6.

„Toate au fost inventariate, concluziile vor veni. Pe unii i-am acţionat în instanţă tot la sesizările oamenilor. Deja sunt în instanţă şi vor avea două opţiuni: ori aduc proiectul la starea iniţială, ori îşi pierd autorizarea şi construcţia va fi declarată ilegală”.

Emisiunea integrală ZF Investiţi în România din data de 9 octombrie poate fi vizualizată mai jos. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO