Eveniment

Primele date despre evoluţia numărului de angajaţi pe judeţe la nivelul întregului an 2023: Recrutarea a avut creşteri modeste anul trecut, cu un vârf de nici 4%. În patru judeţe numărul angajaţilor a scăzut de la an la an. Cea mai mare creştere a fost în Giurgiu, unde în decembrie 2023 erau cu 3,6% mai mulţi angajaţi decât în decembrie 2022

Primele date despre evoluţia numărului de angajaţi pe...

Autor: Ramona Cornea

09.03.2024, 00:07 379

Pe locul al doilea în clasamentul creşterilor este judeţul Ilfov, cu o creştere de 3,3%, iar pe a treia poziţie este Călăraşi, cu un plus de 3% de la an la an ♦ Satu Mare, Teleorman, Tulcea şi Hunedoara au înregistrat scăderi ale numărului de angajaţi în 2023 ♦ „Pentru prima dată în ultimii ani, am înregistrat un număr crescut de candidaţi” ♦ Cei mai mari angajatori din economia locală au rămas neschimbaţi: Capitala, Clujul şi Timişul. 

Recrutarea a avut rezultate modeste la nivel de judeţe, cu o creştere maximă de nici 4% în 2023, după cum arată cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Mai mult, patru judeţe au înregistrat scăderi ale numărului de angajaţi.

 Astfel, cea mai mare creştere a fost în judeţul Giurgiu, unde erau cu 3,6% mai mulţi angajaţi în decembrie 2023 faţă de decembrie 2022. Numărul total de angajaţi din acest judeţ a ajuns la 40.379 persoane la finalul anului trecut. Pe locul al doilea în clasamentul creşterilor este judeţul Ilfov, cu o creştere de 3,3%, până la 191.161 de salariaţi, iar pe a treia poziţie este Călăraşi, cu un plus de 3% de la an la an, până la 48.676 de angajaţi în decembrie 2023.

 Într-o analiză a Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFRSU), Răzvan Zglobiu, head of sales & talent acquisition în cadrul companiei de recrutare în regim temporar Prohuman România, spunea că 2023 a înregistrat o premieră a ultimilor ani: a venit cu o creştere a numărului de candidaţi pentru poziţiile scoase pe piaţă.

 „Anul 2023 anticipează o serie de schimbări majore în piaţa de resurse umane din România, când, spre deosebire de anul 2022 şi pentru prima dată în ultimii ani, am înregistrat un număr crescut de candidaţi, ca efect al disponibilizărilor şi reorganizărilor derulate de companii pe parcursul acelui an – în mod special în sectorul IT şi tehnologie”, spunea el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO