Eveniment

Primul targ imobiliar al anului mizeaza pe vizitatori multi, pentru ca oamenii vor sa afle noile preturi

02.02.2009, 19:47 42

Primul targ imobiliar al anului - Targul National Imobiliar - va avea loc in Capitala la sfarsitul acestei saptamani la Palatul Parlamentului si va reuni in jur de 50 de expozanti, cu o oferta de aproximativ 6.000 de apartamente.

"Nu ne putem concentra pe nimic in aceasta perioada, deoarece lumea nici nu cumpara, nici nu inchiriaza. Lumea nu s-a aratat dornica sa investeasca nici la targul din toamna, unde nu ne-a intrebat nimeni nimic. Mergem la aceasta editie a targului ca sa nu uite lumea de noi", a declarat Luminita Istrate, director de marketing al firmei Mainrom Invest, cu actionari americani, care dezvolta proiectul American Village din zona Pipera-Tunari.
Proiectul prevede constructia unui numar de 126 de vile, dintre care 42 sunt deja locuite, potrivit reprezentantilor companiei, precum si a unui numar de sase blocuri cu 254 de apartamente, in urma unei investitii de circa 50 mil. euro, proiectul fiind situat in zona Pipera-Tunari din nordul Capitalei.
"Speram la un numar record de vizitatori, deoarece lumea este confuza in aceasta perioada, in care nu se mai cunosc preturile, astfel ca poate fi luat pulsul dezvoltatorilor. Acestia vor veni cu discount-uri care pot depasi in unele cazuri 30%, in functie de disponibilitatea cumparatorilor de a achita avansuri mai mari", a declarat Adrian Bercea, directorul firmei BDOBC, organizatorul Targului National Imobiliar. Printre cei mai importanti dezvoltatori care si-au anuntat participarea se numara firmele GTC, Grupo Lar, Impact, Can Serv, Domus Stil sau Panhol Developments.
"De la jumatatea anului trecut nu am mai vandut nimic si din cauza faptului ca nu ne-am mai concentrat pe promovarea proiectului deoarece am considerat-o inutila. Este o perioada complet moarta", a mai spus Istrate.
Compania a devenit extrem de flexibila, luand in calcul atat inchirierea locuintelor, reduceri de pret in cazul vanzarilor, precum si oferirea unui autoturism Ford Fiesta drept bonus, clientilor care achita un avans de cel putin 50%.
Preturile apartamentelor pornesc de la 100.000 de euro, in cazul celor de doua camere si o suprafata de 60 de metri patrati utili, la doua din cele sase blocuri structura fiind finalizata "la rosu".
"Consider ca reducerile de pret nu vor duce neaparat la deblocarea pietei. In lipsa creditarii de la banci pot profita de ofertele bune doar cei care dispun de lichiditati", apreciaza reprezentantul targului, care spune totodata ca decembrie si ianaurie erau oricum doua luni slabe din punctul de vedere al vanzarilor.
Nivelul vanzarilor din piata rezidentiala a scazut puternic in ultimul an, pe fondul cresterii acelerate al preturilor, a restrictionarii accesului la credite, precum si al restrangerii activitatii din partea investitorilor speculativi, care cumparau pana recent circa jumatate din apartamentele noi.
 
Ford bonus la apartament de 100.000 de euro
 
Compania Mainrom Invest, care dezvolta ansamblul rezidential American Village in zona Pipera-Tunari din nordul Bucurestiului, ofera bonus un Ford Fiesta la achizitia oricarui apartament din proiect, cu conditia achitarii unui avans de minimum 50%, au declarat reprezentantii companiei. Preturile locuintelor incep de la 100.000 de euro, pentru un apartament cu doua camere, in timp ce automobilele Ford Fiesta au un pret de pornire de 7.850 de euro, fara TVA. In incercarea de a stimula vanzarile, pe fondul numarului mic de tranzactii din ultimele luni, dezvoltatorii au acordat la achizitia unor apartamente mai multe facilitati precum noi locuri de parcare sau mobilier inclus.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO