Eveniment

Producătorul de camere video GoPro se prăbuşeşte cu 20% la bursa de la New York după ce a anunţat că va avea rezultate slabe în trimestrul patru şi că va concedia 250 de oameni

Producătorul de camere video GoPro se prăbuşeşte cu...

Autor: Liviu Popescu

08.01.2018, 17:53 522

Producătorul de camere video sport GoPro, prezent şi în România cu un birou, se tranzacţionează pe bursa de la New York în scădere chiar şi cu 20% faţă de şedinţa precedentă după ce compania a anunţat că se aşteaptă la vânzări în trimestrul patru mai mici decât cele previzionate, va concedia 250 de angajaţi şi se va retrage de pe segmentul fabricaţiei de drone, potrivit presei internaţionale.

GoPro, ale cărei camere şi drone sunt utilizate în cea mai mare parte de “dependenţii de adrenalină”, a redus preţurile camerelor Hero6 la 399 de dolari pe bucată de la 499 de dolari şi a anunţat că acest lucru va afecta vânzările cu 80 mil. dolari în trimestrul patru, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Compania se aşteaptă acum la vânzări de 340 milioane de dolari, faţă de estimările iniţiale din noiembrie de 470 milioane de dolari.

GoPro, odată un favorit al Wall Street, se confruntă de câteva trimestre cu o scădere a cererii de camere şi drone, inclusiv pentru camerele Hero5.

Compania a anunţat că va reduce numărul angajaţilor de la circa 1.250 la aproape 1.000.

Compania are o capitalizare de 780 milioane de dolari.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO