Eveniment

Prognoza METEO până pe 22 octombrie: Ce temperaturi vor fi în ţară

PROGNOZA METEO până pe 22 octombrie: Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Autor: Alexandra Vladescu

10.10.2012, 09:42 2315

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, scrie Mediafax.

BANAT

În primele zile, mediile termice se vor menţine la valori uşor mai scăzute comparativ cu normalele climatologice pentru această perioadă a anului: mediile maximelor diurne vor fi de 16...18 grade, iar ale minimelor nocturne de 6...8 grade. În intervalul 14 - 17 octombrie valorile termice vor fi în creştere, depăşind uşor normele şi atingând aproximativ 23 de grade ziua şi 13 grade noaptea. După data de 17 octombrie va avea loc un nou proces de răcire a vremii de la o zi la alta.

Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitativ va fi mai mare pe 13-14 grade c.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO