Eveniment

Proiect acceptat la finanţare Startup Nation, scos la vânzare cu 3000 de euro pe un site de anunţuri

Proiect acceptat la finanţare Startup Nation, scos la...

Autor: Dan Straut, Mediafax

08.09.2017, 19:27 2030

„Vând proiectul de Startup Nation acceptat. Proiectul are profil IT. Preţul este 3.000 de euro”, a postat dezvoltatorul, pe un site de anunţuri.

Contactat de MEDIAFAX, ofertantul a evitat să vorbească despre intenţia sa de a vinde proiectul de business.

Anunţul vine în contextul în care deja au fost anunţaţi oficial 20 de câştigători ai finanţărilor licitate prin Startup Nation, dar într-o perioadă în care câteva zeci de proiecte mai sunt încă în analiză, fiind la limita punctajului de eligibilitate.

Programul de finanţare Startup Nation a generat un interes maxim, peste 19.000 de antreprenori depunând, în cele cinci de zile ale sesiunii de primire, cereri de finanţare pentru un sprijin financiar nerambusabil de până la 44.000 de euro.

Dacă va avea loc vânzarea propusă de antreprenorul clujean, tranzacţia va trebui înregistrată la Registrul Comerţului. Cumpărătorul va prelua atât drepturile, cât şi obligaţiile care decurg din această afacere, fără a avea posibilitatea de a particulariza în niciun fel proiectul.

Cei mai mulţi din întreprinzătorii care au accesat programul Startup Nation menţionează, în proiectele cu care au candidat pentru finanţarea guvernamentală, că salariile pe care le vor oferi viitorilor angajaţi sunt puţin peste minimul pe economie - 1.450 de lei brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO