Eveniment

Proiect de 4,57 mil. euro pentru apa şi canalizarea din staţiunea montană Moieciu

Proiect de 4,57 mil. euro pentru apa şi canalizarea din...

Autor: Departamentul Corespondenţi

29.08.2017, 10:11 267

În conformitate cu Master Planul judeţean pentru sectorul apă, valoarea totală a investiţiei prin acest proiect din staţiunea Moieciu se ridică la 4,57 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform proiectului care va fi depus la autoritatea de management, în satul Peştera se va realiza reţeaua de alimentare cu apă (captare apă, staţie tratare apă, aducţiune apă, rezervoare, reţea de distribuţie, staţie de pompare), investiţie estimată la 861.400 euro.

La aceste lucrări se adaugă investiţii în reţeaua de captare şi transport a apelor uzate, valoarea acestora fiind estimată la 1,48 milioane euro.

Totodată, în satul Măgura, proiectul prevede realizarea reţelei de alimentare cu apă, investiţie estimată la 517.560 de euro. În plus, pentru realizarea reţelei de ape uzate, a unei staţii de pompare şi a colectorului va mai fi nevoie de 1,71 milioane de euro.

Cele două sate agro-turistice nu au canalizare, singura soluţie pentru captarea apelor uzate fiind construcţia de fose septice în fiecare gospodărie.

Zona este căutată de turiştii care vor să se relaxeze la munte, Bran - Moieciu fiind de fapt locul naşterii turismul rural.

La începutul anilor '90 aici au fost amenajate şi primele pensiuni din ţară. Deşi numărul unităţilor de cazare a crescut de la un an la altul, infrastructura publică a rămas mult în urmă, astfel că nici Branul şi nici Moieciul nu au putut obţine statutul de staţiuni de interes naţional, fiind doar staţiuni de interes local, deşi în fiecare weekend în aceste localităţi aflate la cel mult 10 kilometri în jurul Castelului Bran se cazează mii de turişti.

În prezent, în aceste zone sunt aproximativ 3.000 de locuri de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO