Eveniment

Protest în Bucureşti, faţă de situaţia din Belarus

Protest în Bucureşti, faţă de situaţia din Belarus

Autor: Laura Buciu

16.08.2020, 20:37 226

Zeci de oameni participă, duminică seara, la un protest faţă de situaţia din Belarus, în faţa Ambasadei din Bucureşti, oamenii venind cu pancarte pe care au scris că sunt solidari cu proteste masive, reprimate dur de regimul de la Minsk.

Românii au venit în faţa Ambasadei Republicii Belarus din Bucureşti pentru a spune că sunt alături de poporul din Belarus care luptă, de mai multe zile, pentru câştigarea libertăţii.

Protestatarii spun că doresc, la fel ca cei din Belarus, repetarea alegerilor, considerând că acestea au fost fraudate de actualul preşedinte, Lukashenko.

„Chiar dacă au fost bătuţi şi torturaţi de forţele de ordine obediente regimului, gazaţi şi fugăriţi, protestatarii din Belarus nu au renunţat la visul lor de a deveni liberi. Astăzi, dictatorul Lukashenko a adus cu autocarele oameni care să participe la un miting de susţinere, în încercarea lui disperată de a intimida şi a demonstra o falsă susţinere a poporului. Ca la manual, toţi dictatorii urmează aceleaşi tehnici de manipulare şi intimidare, evitând ceea ce este atât de evident pentru o lume întreagă: tot timpul popoarele au dărâmat dictaturile”, scriu cei de la Evoluţie în Instituţiel, pe Facebook.

Scrutinul prezidenţial organizat duminica trecută în Belarus, câştigat potrivit autorităţilor de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, dar contestat puternic de opoziţie, a fost urmat de proteste masive, reprimate dur de regimul de la Minsk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO