Eveniment

Publicitatea romaneasca, in top 10 mondial al cresterii

08.10.2007, 21:01 19

Romania se afla pe locul 10 la nivel mondial din punctul de vedere al dinamicii pietei de publicitate, potrivit unui clasament realizat de agentia de media Zenith Optimedia si publicat pe site-ul followthemedia.com.
Pe primul loc se afla piata din Serbia, despre care specialistii Zenith Optimedia estimeaza ca pana in 2009 va inregistra o crestere de 308%, dupa care urmeaza Qatar (214%), Kazahstan (161%), Egiptul si Emiratele Arabe Unite.
In acelasi clasament, in fata Romaniei se mai afla Rusia (locul 6), Ucraina (7), Moldova (8) si Belarus (9). "Aceste piete publicitare sunt mici, dar sunt inca in dezvoltare si este loc pentru cresteri semnificative", se afirma in raportul Zenith Optimedia. Studiul prognozeaza ca in acest an publicitatea in Europa Centrala si de Est va creste cu 18,3%, fata de 16,9% anul trecut.
Conform unui raport prezentat in iulie de agentia de media Initiative, in 2007 piata de publicitate romaneasca va fi de aproximativ 485 de milioane de euro, in crestere cu 34-35% fata de anul trecut.
Zenith Optimedia face parte din grupul Publicis, primul jucator pe piata europeana de publicitate si al treilea in lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO